Edin.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Аламинути»Тиквички на тиган със заливка

Тиквички на тиган със заливка

Мария СимоваМария Симова
Новак
236134k
Тиквички на тиган със заливка
Снимка: Мария Симова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"За да не оставим тиквичките на тиган самотни, им приготвяме и заливка"

Необходими продукти

  • лук - 1 глава
  • тиквички - 250 - 300 грама
  • яйца - 2 броя
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • черен пипер
  • копър
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и наситнете лука и тиквичките.

Загрейте олио в тиган и запържете до омекване лука. Прибавете тиквичката и гответе няколко минути, за да се изпари течността.

Посолете зеленчуците, добавете пасирания чесън и поръсете с черен пипер.

Разбийте яйцата с щипка сол.

Залейте тиквичките в тигана и похлупете с капак. След няколко минути аламинутът е готов.

Тиквичките на тиган със заливка са много вкусни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Следвах рецептата. Би била по-добра с течна сметана вместо мляко. Липсват подправки. Черен пипер, копър и чесън са добър вариант.
19.07.2023 03:32