Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Задушени картофи с гъби и наденички

Задушени картофи с гъби и наденички

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
7612k
Задушени картофи с гъби и наденички
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Много сме доволни от резултата - задушените картофки с наденички са просто страхотни"

Необходими продукти

  • картофи - 7 - 8 бр малки
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • лук - 1 малка глава
  • наденички - 4 бр. пресни
  • гъби - 300 г
  • черен пипер - щипка
  • брашно - 1 с.л. равна
  • магданоз - щипка
  • зехтин - 1/2 ч.ч.
  • вода - 200 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете малките картофки като гъби с помощта на остър нож. Направете няколко разреза върху наденичките.

Сложете в тиган с нарязан лук, за да се запържат. Сипете бялото вино, след минута добавете картофите и нарязаните гъби.

Овкусете задушените картофи с черен пипер и магданоз. Сипете 200 мл топла вода и задушете още малко.

Сгъстете соса с размито във вода брашно.

Сервирайте задушените картофи с гъби и наденички с подходяща салата.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: