Начин на приготвяне
Затоплете леко млякото.
Разбийте яйцата заедно със захарта, млякото, ванилията, подсладителя и лимоновата кора.
Сипете сместа в хлебопекарната. Добавете малка част от мазнината и сипете пресятото брашно с маята и солта най-отгоре.
Включете на програма месене и втасване.
Когато тестото започне да се меси и е почти разбъркано, започнете да добавяте лъжица по лъжица от останалата мазнина, за да се усвои хубаво.
Извадете козуначеното тесто, когато програмата свърши. Оформете фитили и добавете към тях локума, сплетете козунака по ваш избор.
Сложете козунаците в намазнени форми за печене. Оставете да втасат и ги намажете с разбития жълтък. Поръсете със захар и бадемите.
Загрейте фурната и изпечете до готовност.
Великденският козунак с локум и бадеми е чуден!