Edin.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Хрупкав пържен шаран с царевично брашно

Хрупкав пържен шаран с царевично брашно

Хрупкав пържен шаран с царевично брашно
Снимка: Невена Блажева Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Шаран с хрупкава коричка се прави ей така"

Необходими продукти

  • шаран - 1 брой
  • царевично брашно
  • лимони - 2 броя
  • черен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете шарана и го измкйте добре. Нарежете на средно дебели котлети.

Всяко парче риба намажете с черен пипер и сол, оставете да престои така 20-тина минути.

Оваляйте шарана в царевичното брашно и го изпържете в загрято олио до златиста коричка.

Отцедете пържената риба върху кухненска хартия. Сервирайте с резени лимон и гарнитура по избор.

Хрупкавият пържен шаран с царевично брашно е много вкусен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: