Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Печени джоланчета с печурки и картофи

Печени джоланчета с печурки и картофи

ГеновеваГеновева
Новак
171k
Печени джоланчета с печурки и картофи
Снимка: Геновева
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • свински джолани - 4 броя
  • печурки - 6 - 7 броя
  • домати - 400 грама (от консерва)
  • картофи - 500 грама
  • моркови - 2 броя
  • бяло вино - 100 мл
  • унисос
  • лук - 2 глави
  • масло - 100 грама
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрийте свинските джолани с черен пипер и сол. Сложете ги в достатъчно дълбока тава. Сипете бялото вино и налейте вода, като течността трябва да стига до половината на тавата.

Загрейте фурната на 180 градуса и запечете джоланите, като ги обърнете веднъж. Гответе ги поне час, за да омекнат добре.

През това време нарежете на по-едро лука, гъбите, морковите и картофите. Овкусете ги с двата вида пипер, унисоса и солта.

Разбъркайте и сипете при полузапечените джолани. Върху зеленчуците разположете нарязаното масло и върнете във фурната за още час.

Ако е необходимо, сипете малко вода. Печете свинското до готовност.

Печените джоланчета с печурки и картофи са много вкусни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: