Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков сладкиш»Маслен сладкиш с ябълки и канела

Маслен сладкиш с ябълки и канела

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
7612k
Маслен сладкиш с ябълки и канела
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Нежен вкус и невероятен аромат има този ябълков маслен сладкиш"

Необходими продукти

  • ябълки - 2 броя
  • брашно - 180 грама
  • яйца - 3 броя
  • кафява захар - 180 грама
  • масло - 140 грама
  • бакпулвер - 1 пакетче (10 г)
  • стафиди - 80 грама
  • ром - 2 с.л.
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • канела - 1 ч.л.
  • сол - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо накиснете стафидите в малко хладка вода, в която сте сипали 2 лъжици ром.

Ябълките нарежете на малки парченца и ги полейте с лимоновия сок, за да не потъмняват.

Разтопете маслото. В подходяща купа пресейте брашното с бакпулвера, щипка сол и лъжичка канела.

Разбийте яйцата със захарта и ги сипете в сухите съставки. Добавете маслото и ябълките, разбъркайте внимателно.

Отцедете стафидите и ги оваляйте в малко брашно, сипете ги в горната смес и отново разбъркайте.

Сложете хартия за печене в тава с размери 28х28 см. Сипете сместа и заравнете.

Загрейте фурната на 180 градуса. Изпечете ябълковия сладкиш за около 25 минути или до готовност.

Извадете и поръсете с пудра захар преди сервиране.

Масленият сладкиш с ябълки и канела е много вкусен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: