Начин на приготвяне
Първо накиснете стафидите в малко хладка вода, в която сте сипали 2 лъжици ром.
Ябълките нарежете на малки парченца и ги полейте с лимоновия сок, за да не потъмняват.
Разтопете маслото. В подходяща купа пресейте брашното с бакпулвера, щипка сол и лъжичка канела.
Разбийте яйцата със захарта и ги сипете в сухите съставки. Добавете маслото и ябълките, разбъркайте внимателно.
Отцедете стафидите и ги оваляйте в малко брашно, сипете ги в горната смес и отново разбъркайте.
Сложете хартия за печене в тава с размери 28х28 см. Сипете сместа и заравнете.
Загрейте фурната на 180 градуса. Изпечете ябълковия сладкиш за около 25 минути или до готовност.
Извадете и поръсете с пудра захар преди сервиране.
Масленият сладкиш с ябълки и канела е много вкусен.