Пилешки сърчица пане

Пилешки сърчица пане
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пилешки сърца - 1 кг
  • брашно - 100 грама
  • масло - около 20 грама
  • олио
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете хубаво пилешките сърчица. Ако са големи, най-добре ги цепнете на две.

Прехвърлете ги в гевгир и оставете да се отцедят от водата.

Загрейте олиото в тиган. Оваляйте всяко сърце в брашно и пускайте в сгорещеното олио.

Изпържете ги под капак, като ги обърнете веднъж. Огънят не бива да е много силен.

Прехвърлете сърчицата в чиния за сервиране, нарежете върху тях маслото, поръсете с черен пипер и сол.

Поднесете биреното мезе топло.

Пилешките сърчица пане са много вкусни!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: