Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Шницели»Пилешки шницел пане

Пилешки шницел пане

Пилешки шницел пане
Снимка: Веселина Константинова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Чудите се какво да приготвите за вечеря? Ето ви идея за едни вкусни панирани шницели"

Необходими продукти

  • яйца - 4 броя
  • пилешка кайма - 500 грама
  • кимион
  • черен пипер
  • олио - за пържене
  • галета - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чукнете едно от яйцата към каймата. Овкусете с подправките и разбъркайте добре.

Оформете няколко шницела с еднаква големина.

Останалите три яйца разбийте в купичка.

Загрейте олиото в тиган. Оваляйте шницелите първо в галета, след това в яйца.

Изпържете ги до хубав златист загар и от двете страни.

Поднесете с гарнитура по избор.

Пилешкият шницел пане е много вкусен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: