Пролетно агнешко на фурна

Пролетно агнешко на фурна
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • агнешко месо - 1500 грама
  • джоджен - 1 връзка пресен (или 6 стръка)
  • зелен лук - 2 връзки
  • бял пипер
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото месо на порции. Натрийте месото със сол, червен пипер и олио. Поръсете го с наситнен джоджен и го оставете да се овкуси за 20-30 минути.

Междувременно нарежете зеления лук и го сипете в тава. Овкусете го със сол, бял и червен пипер, полейте с олио.

Върху лука наредете агнешкото и сипете отстрани вода.

Покрийте тава с фолио и загрейте фурната на 180-200 градуса.

Сложете агнешкото да се пече за около час. След това махнете фолио и печете агнешкото до получаване на апетитен загар.

Пролетното агнешко на фурна е много вкусно.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: