Начин на приготвяне
Оформете малки кюфтенца от каймата. Оваляйте всяко едно в брашно и ги изпържете до готовност.
Загрейте олио в тиган и изпържете наситнения лук. Добавете морковите, брашното, доматеното пюре и овкусете с подправките.
Сипете вода и разбъркайте добре. След кратко къкрене сипете доматения сос в тава за печене.
Сипете в тавата нарязаните картофи и сипете топла вода, колкото да покрие продуктите.
Загрейте фурната на 200 градуса. Печете картофите около 20 минути. Извадете и подредете кюфтета, разпределете граха.
Върнете във фурната и печете още 15 минути или до пълно омекване на продуктите.
Поръсете с наситнен магданоз и сервирайте.
Кюфтенцата с картофи и грах са готови.