Edin.bg»Рецепти»Баница»Баница от хляб»Студентска баница от хляб

Студентска баница от хляб

Студентска баница от хляб
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Мързелива, но пък бърза и вкусна баница за гладни..."

Необходими продукти

  • кисело мляко - 200 грама
  • сирене - 70 грама (натрошено)
  • типов хляб - 3 филийки
  • брашно от лимец - 1 с.л.
  • кренвирши - 1 брой
  • кашкавал - 90 грама
  • яйца - 3 броя
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата заедно с една щипка сол.

Угасете бакпулвера в киселото мляко. Когато шупне, сипете млякото в яйцата и разбъркайте.

Добавете натрошеното сирене и лимецовото брашно, олиото, нарязания кренвирш и начупените на хапки филийки хляб.

Разбъркайте и сипете сместа в тава с хартия за печене (диаметър 24 см).

Загрейте фурната на 180 градуса.

Печете баницата от хляб в продължение на 20-тина минути. Извадете и наредете отгоре около 60 грама кашкавал на кубчета. Върнете във фурната за още 5 минути, извадете и поръсете с останалите 30 грама кашкавал - настъргани.

Върнете за кратко във фурната. Нарежете и поднесете баницата топла.

Студентската баница от хляб е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: