Начин на приготвяне
Разбийте яйцата заедно с една щипка сол.
Угасете бакпулвера в киселото мляко. Когато шупне, сипете млякото в яйцата и разбъркайте.
Добавете натрошеното сирене и лимецовото брашно, олиото, нарязания кренвирш и начупените на хапки филийки хляб.
Разбъркайте и сипете сместа в тава с хартия за печене (диаметър 24 см).
Загрейте фурната на 180 градуса.
Печете баницата от хляб в продължение на 20-тина минути. Извадете и наредете отгоре около 60 грама кашкавал на кубчета. Върнете във фурната за още 5 минути, извадете и поръсете с останалите 30 грама кашкавал - настъргани.
Върнете за кратко във фурната. Нарежете и поднесете баницата топла.
Студентската баница от хляб е много вкусна.