Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кебап»Свински винен кебап с печурки

Свински винен кебап с печурки

Свински винен кебап с печурки
Снимка: Ваня Величкова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Свински винен кебап с гъби - много ни се услажда"

Необходими продукти

  • доматено пюре - 250 грама
  • свински бут - 500 грама
  • печурки - 300 грама
  • лук - 2 глави
  • вода - 400 мл
  • вино - 200 мл
  • черен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете лука и го задушете в дълбока тенджера.

Добавете ситно нарязаното месо, запържете го и него.

Прибавете и нарязаните печурки, задушете всички продукти. Поръсете с черен пипер и сол. Когато месото омекне, налейте вино.

Сипете доматеното пюре с водата, когато алкохолът се изпари. Намалете силата на огъня и варете кебапа до готовност.

Свинският винен кебап с печурки е много вкусен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: