Начин на приготвяне
Нарежете на тънки ивици резенето и китайското зеле.
Наситнете листата от резенето и ги оставете настрана.
Обелете и нарежете на ситно моркова, чесъна и лука.
Сипете олиото в тенджера и го загрейте. Започнете да добавяте последователно продуктите - лук, морков, чесън, резене и накрая китайското зеле. Посолете и гответе до омекването им.
Сипете доматеното пюре, разредено с малко топла вода. Гответе няколо минути и сиепте гореща вода, която леко да покрие продуктите.
Сложете капака и задушавайте яхнията на умерен огън. Накрая посолете и овкусете с черен пипер и кимион.
Може да поднесете както гореща, така и леко охладена.
Всяка порция поръсете с наситнените листа от резенето.
Веган яхнията с китайско зеле е готова.