Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Edin.bg»Рецепти»Основни Ястия»Паеля»Паеля с кюфтенца и ребърца

Паеля с кюфтенца и ребърца

Паеля с кюфтенца и ребърца
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
21/02/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
190 мин.
Порции
4
"Ще си оближете пръстите със сигурност! Страшно е вкусна тази паеля"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 300 грама (нарязани)
  • зеленчуци - 1 ч.ч. замразен микс
  • нахут - 0.5 ч.ч. сварен
  • ориз - 1.5 ч.ч.
  • чушки - 1/2 червена
  • спанак - 200 грама
  • домати - 1 брой
  • чесън - 1 скилидка
  • шафран
  • сол
  • за кюфтенцата
  • кайма - 200 грама
  • лук - 1/4 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • черен пипер
  • канела - 1 щ.
  • червен пипер - 1 щ.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете спанака.

Омесете каймата заедно с наситнените лук и чесън. Овкусете с подправките и разбъркайте добре. Оформете малки кюфтенца.

Сложете тавата за паеля (или друг подходящ съд) на котлона. Сипете и загрейте зехтина, запържете нарязаните ребърца до хубав златист цвят.

Издърпайте пържените ребърца в края на тавата, а в средата сложете кюфтенцата. Когато и те се позапържат, добавете зеленчуците (замразения микс, спанака, нахута и чушката) и пържете до омекването им.

Прибавете настъргания домат и пасирания чесън, а след няколко минути сипете вода, която да покрие продуктите.

Посолете и намалете силата на огъня.

Когато месото е напълно готово, прибавете ориза с шафрана. Гответе паелята на бавен огън до пълно сваряване на ориза.

Изключете огъня и сложете капак. Задушете за 5 минути.

Паелята с кюфтенца и ребърца е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: