Начин на приготвяне
Измийте и нарежете спанака.
Омесете каймата заедно с наситнените лук и чесън. Овкусете с подправките и разбъркайте добре. Оформете малки кюфтенца.
Сложете тавата за паеля (или друг подходящ съд) на котлона. Сипете и загрейте зехтина, запържете нарязаните ребърца до хубав златист цвят.
Издърпайте пържените ребърца в края на тавата, а в средата сложете кюфтенцата. Когато и те се позапържат, добавете зеленчуците (замразения микс, спанака, нахута и чушката) и пържете до омекването им.
Прибавете настъргания домат и пасирания чесън, а след няколко минути сипете вода, която да покрие продуктите.
Посолете и намалете силата на огъня.
Когато месото е напълно готово, прибавете ориза с шафрана. Гответе паелята на бавен огън до пълно сваряване на ориза.
Изключете огъня и сложете капак. Задушете за 5 минути.
Паелята с кюфтенца и ребърца е готова.