Edin.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Спаначена вита баница с праз

Спаначена вита баница с праз

Спаначена вита баница с праз
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
7
"Колкото парчета ни дадат от тази спаначена баница, толкова ще хапнем"

Необходими продукти

  • бутертесто - 1 лист
  • извара - 100 грама
  • спанак - 500 грама
  • праз - 1 брой
  • За намазване
  • жълтъци - 1 брой
  • олио - 1 с.л.
  • прясно мляко - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте спанака, почистете и го наситнете. Праза също наситнете и го задушете в тиган със загрята мазнина. Прибавете спанака и продължете задушаването.

Изключете огъня и оставете зеленчуците да се охладят. Прибавете към тях изварата и разбъркайте.

Разточете на тънко бутертестото.

Разрежете го на три правоъгълника и намажете всеки един лист с малко масло. Сложете от плънката и навийте на руло.

Сложете хартия за печене в тава и наредете баницата в кръг, като оставяте малко разстояние между рулата.

Намажете витата баница с разбития жълтък, смесен с млякото и олиото.

Загрейте фурната на 220 градуса. Изпечете баницата със спанак до хубав загар.

Спаначената вита баница с праз е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: