Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешки пържоли с кашкавал и сметана

Пилешки пържоли с кашкавал и сметана

Пилешки пържоли с кашкавал и сметана
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Само погледнете тези пилешки пържоли, как на човек да не му се прииска да си хапне от тях?"

Необходими продукти

  • топено сирене - 100 г
  • пилешки пържоли - 3 бр. от бут
  • сметана - 200 мл за готвене
  • кашкавал - 70 г настърган мек
  • сол
  • олио - 2 с.л.
  • чесън - 1/4 ч.л. на прах
  • магданоз - 6 стръка пресен
  • черен пипер - 1/2 ч.л. смлян
  • дижонска горчица - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поръсете пилешките пържоли с половината черен пипер и сол. Оставете да се овкусят.

Смесете останалите продукти (с другата половина черен пипер) без олиото. Сложете половината на дъното на тава.

Отгоре наредете пържолите, после и другата част от сместа.

Сложете алуминиево фолио и печете пържолите 40 мин. на 190 градуса.

В края на готвенето махнете фолиото и върнете да се допекат.

Пилешките пържоли с кашкавал и сметана са много вкусни!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: