Edin.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Ванилов крем»Тиквен крем с яйца и мляко

Тиквен крем с яйца и мляко

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Тиквен крем с яйца и мляко
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
32 мин.
Общо
47 мин.
Порции
6
"Изобщо не го бавим този тиквен крем с яйца и мляко - направо с голямата лъжица действаме"

Необходими продукти

  • прясно мляко - 300 мл
  • тиква - 500 г почистена и обелена
  • яйца - 1 бр.
  • бял шоколад - около 40 г
  • ванилия - 2 бр. /4 г/
  • захар - 150 г
  • сол - 1 щипка
  • френско грозде - за декорация, по желание
  • жълтъци - 1 бр.
  • нишесте - 60 г царевично, натурално
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата нарежете на парчета. Завийте в алуминиево фолио и наредете в тава. Печете тиквата за 25 мин. на 200 градуса.

Оставете да изстине и пасирайте на пюре. Сипете 200 мл от млякото, захарта, солта, ванилията и затоплете.

Жълтъка и яйцето разбийте с другото мляко и добавете нишестето. Сипете при първата смес малко по малко и разбъркайте с тел.

Варете тиквения крем 6-7 мин. до сгъстяване.

Сипете готовия ванилов крем в купички и настържете бял шоколад отгоре.

Декорирайте тиквения крем с яйца и мляко с френско грозде.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: