Начин на приготвяне
Подгответе си кръгла тава с диаметър около 22-23 см или продълговата форма с дължина 22 см и ширина между 12 и 15 см.
Карамелизирайте захарта вътре в избраната от вас тава, след което внимателно я разлейте по стените на съда.
Разбийте до получаване на пяна трите яйца. Сипете към тях кокосовото мляко, кондензираното мляко, ванилията и стърготините. Разбъркайте и сипете млечната смес върху карамела.
Загрейте фурната на 170 градуса. Сложете тавичката в друга тава, в която сте налели вода и печете крем карамела на водна баня за около час. Накрая краищата на крема трябва да са стегнали, а в средата да се поклаща леко.
Охладете крема и чак тогава го обърнете в чиния. Леко прокарайте нож между тавата и ръбчетата на крема.
Нарежете на парчета и го сервирайте с бита сметана, сладолед или сладък сос по избор.
Крем карамелът с кокосово мляко е готов.