Edin.bg»Рецепти»Предястия»Кашкавал на фурна»Запечен кашкавал с яйца и мляко

Запечен кашкавал с яйца и мляко

ЛюдмилаЛюдмила
Новак
251k
Запечен кашкавал с яйца и мляко
Снимка: Людмила
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Запечен кашкавал с яйца и мляко може се приготвя лесно и е невероятно вкусно ястие."

Необходими продукти

  • яйца - 3 бр.
  • кашкавал - 250 г рендосан
  • брашно - 3 с.л.
  • прясно мляко - 250 мл
  • бакпулвер - 1 с.л.
  • сол - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме настъргания кашкавал, разбитите яйца, млякото, брашното, бакпулвера и солта.

Разбъркваме добре и получената смес разпределяме в тава с диаметър 28 см.

Печем кашкавала на фурна на 190 градуса до апетитен загар.

Получава се чудна запеканка, която може да се сервира с чери домати или салатка по избор.

Запечен кашкавал с яйца и мляко може се приготвя лесно и е невероятно вкусно ястие.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: