Edin.bg»Рецепти»Хляб и питки»Средиземноморски хляб с маслини и розмарин

Средиземноморски хляб с маслини и розмарин

Средиземноморски хляб с маслини и розмарин
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Режеш и ядеш поне няколко парчета от този средиземноморски хляб"

Необходими продукти

  • царевично брашно - 2 с.л.
  • мая - 20 г
  • захар - 1 ч.л.
  • брашно - 700 г
  • вода - около 350 мл топла
  • сол - 1 ч.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • маслини - 150 г
  • розмарин - 2 - 3 клонки, само листата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете половината топла вода, разбъркайте захарта и маята и оставете десет минути. Смесете брашното със солта, зехтина, маята и водата.

Махнете костилките от маслини и нарежете. Накълцайте и розмарина. Добавете при останалите съставки и замесете хлебно тесто.

Намазнете и оставете за 2-3 часа да втаса. Поръсете намазнена тава с царевично брашно. Оформете селския хляб.

Печете ароматния хляб за 40 минути в загрята фурна на 180 градуса.

Щом е готов средиземноморският хляб с маслини и розмарин, покрийте с кърпа за кратко.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: