Edin.bg»Рецепти»Хляб и питки»Маслен хляб с хрупкава коричка

Маслен хляб с хрупкава коричка

Маслен хляб с хрупкава коричка
Снимка: Ваня Величкова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Ухае на дом този маслен хляб с хрупкава коричка"

Необходими продукти

  • суха мая - 7 грама
  • брашно - 500 грама
  • кисело мляко - 100 мл
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 2 с.л.
  • масло - 50 грама
  • вода - 180 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа сипете маята, захарта и водата. Разбъркайте и без да чакате маята да шупне, добавете пресятото брашно, нарязаното масло, киселото мляко и солта.

Месете до получаване на меко тесто. Добавете още брашно, ако е необходимо. Покрийте и оставете тестото да втаса за половин час.

Включете фурната на 180 градуса.

Сложете тестото в тава и го намажете с вода. На дъното на фурната пък сложете купа с вода.

Печете хляба до готовност - необходими са около 40 минути.

Масленият хляб с хрупкава коричка е много вкусен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: