Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхния»Провансалска яхния с лук и свинско

Провансалска яхния с лук и свинско

Провансалска яхния с лук и свинско
Снимка: Добринка Петкова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Започнем ли да топим яхнийката с хлебче, няма спиране"

Необходими продукти

  • лук - 5 - 6 глави
  • свинско месо - 600 - 700 г
  • чери домати - 10 - 15 броя
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • дафинов лист - 2 - 3 броя
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • моркови - 2 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • черен пипер
  • чубрица
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на кубчета месото.

Загрейте олио в тиган и запържете свинското. Добавете нарязаните лук и моркови.

Сипете в тигана малко вода и задушавайте продуктите до омекване.

Прибавете червения пипер, всички подправки, брашното и доматеното пюре. Сипете още малко вода и гответе яхнията до готовност.

Поръсете с пресен магданоз и сервирайте топла.

Провансалската яхния с лук и свинско е много вкусна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: