Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребра»Ребърца със зеле в тава

Ребърца със зеле в тава

Ребърца със зеле в тава
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Ребърца без зеле не сервираме"

Необходими продукти

  • свински ребърца - 300 грама
  • зеле - 1 глава
  • домати - 1 буркан
  • лук - 1 глава
  • олио - 50 мл
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 с.л.
  • риган
  • кимион
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете зелето. Претрийте го със сол.

Загрейте олио в тенджера и запържете нарязаните ребра. Добавете нарязаните лук и зелето. Пържето докато обемът на зелето спадне.

Прибавете доматите от консерва и поръсете с червен пипер. Сипете вода, колкото да покрие продуктите, овкусете с магданоз и риган.

След кратко готвене прехвърлете всичко в тава.

Загрейте фурната на 180 градуса и печете зелето до готовност.

Ребърцата със зеле в тава са много вкусни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: