Edin.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Пастет от дробчета с моркови и сметана

Пастет от дробчета с моркови и сметана

Пастет от дробчета с моркови и сметана
Снимка: Албена Асенова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Направете този пастет от дробчета още сега, за да си направите една чудна закуска още утре"

Необходими продукти

  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • кромид лук - 1 глава
  • пилешки дробчета - 50 г
  • сол
  • краве масло - 100 г
  • течна сметана - 100 мл за готвене
  • мащерка - свежа
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете за кратко във вода, почистете и сварете пилешките дробчета. Почистете и смелете в блендер моркова, чесъна и лука.

Задушете ги в масло в тиган. Добавете дробчетата към тях и запържете. Добавете черен пипер, сол и мащерка.

Прехвърлете дробчетата в купа. Изсипете половината меко масло към тях, както и готварската сметана. Разбъркайте и пасирайте до хомогенност.

Сипете готовия пастет в бурканчета или купички.

Разтопете другото масло и залейте пилешкия пастет.

Аз овкусих и маслото с мащерка и зелен лук, може и вие да го направите.

Когато стегне, може да си хапнете от пастета от дробчета с моркови и сметана.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: