Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхния»Лападена яхния със свинско

Лападена яхния със свинско

Лападена яхния със свинско
Снимка: Илияна Димова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"А вие обичате ли яхнии със зеленини?"

Необходими продукти

  • лапад - 200 - 250 грама (бланширан)
  • свинско месо - 500 грама (шарено)
  • лук - 1 глава
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер
  • моркови - 1 брой
  • пушен пипер - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 1 - 2 ч.л.
  • джоджен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете на хапки свинското месо. Подсушете го.

Сипете олиото в тенджера и го загрейте. Запържете добре свинските хапки. Прибавете нарязаните лук, чесън, морков и разбъркайте.

Сипете чаша топла вода и задушавайте, докато продуктите останат на мазнина.

Овкусете с трите вида пипер - червен, пушен и черен. Прибавете нарязания лапад и добавете брашно. Сипете още 3-4 чаши топла вода и овкусете с джоджена.

Варете яхнията до готовност. Посолете и поднесете топла.

Лападената яхния със свинско е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: