Шарен боб в Crok-Pot

Шарен боб в Crok-Pot
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
260 мин.
Порции
6
"Каним ви на шарен боб днес - не приемаме откази"

Необходими продукти

  • пушено свинско рагу - 400 грама
  • боб - 400 грама (шарен)
  • домати - 1 брой
  • целина - 1/4 глава
  • лук - 2 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • чушки - 1 брой
  • моркови - 2 броя
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • олио - 5 с.л.
  • джоджен - сух
  • мащерка - суха
  • целина - сухи листенца
  • чубрица
  • чили
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и накиснете боба в студена вода за една нощ.

На следващия ден залейте боба с нова вода и сложете на огъня.

Щом вода кипне, свалете от огъня и оставете боба да престои 1 час.

Отцедете боба и го прехвърлете в крок пота. Сипете при него нарязаните моркови, чушка, лук и целите чеснови скилидки.

Сипете малко олио и поръсете с червен пипер. Налейте вода и включете уреда на втора степен, като времето за готвене е 4 часа.

На третия час от готвенето добавете настъргания домати, солта и подправките - целина, чубрица, джонджен и мащерка. Прибавете нарязаното свинско рагу.

Гответе боб чорбата още един час и сервирайте топла.

Шареният боб в Crok-Pot е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: