Начин на приготвяне
Измийте и накиснете боба в студена вода за една нощ.
На следващия ден залейте боба с нова вода и сложете на огъня.
Щом вода кипне, свалете от огъня и оставете боба да престои 1 час.
Отцедете боба и го прехвърлете в крок пота. Сипете при него нарязаните моркови, чушка, лук и целите чеснови скилидки.
Сипете малко олио и поръсете с червен пипер. Налейте вода и включете уреда на втора степен, като времето за готвене е 4 часа.
На третия час от готвенето добавете настъргания домати, солта и подправките - целина, чубрица, джонджен и мащерка. Прибавете нарязаното свинско рагу.
Гответе боб чорбата още един час и сервирайте топла.
Шареният боб в Crok-Pot е готов.