Начин на приготвяне
Сложете на котлона 1/2 ч.ч. захар с малко вода, за да се получи карамелената заливка.
Добавете сметаната и бъркайте. Оставете я да се охлади.
В друг съд разбийте две яйца, добавете карамелената заливка и половината пресято брашно заедно с бакпулвера.
За другата смес пригответе другите две яйца с останалата захар, сметаната, валинията, брашното и бакпулвера.
Във форма за кекс изсипете първо първата смес, а после втората.
Сложете вкусния кекс да се пече в предварително загрята на 170 °C фурна до готовност.
За приготвянето на карамелената глазура карамелизирайте 1/3 ч.ч. захар и я разбъркайте със 100 мл сметана. Щом кипне, веднага я махнете от котлона.
Намажете охладения сладкиш с нея.
Шареният кекс с карамелена глазура е готов.