Edin.bg»Рецепти»Баница»Гюзлеми»Балкански гюзлемета с плънка

Балкански гюзлемета с плънка

IlariaIlaria
Новак
2131
Балкански гюзлемета с плънка1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
60 мин.
Порции
20
"Започваш да хапваш тези гюзлеми и не можеш да спреш"

Необходими продукти

  • брашно - 1500 грама
  • сирене - 500 г за плънката
  • яйца - 4 сварени и 4 сурови
  • прясно мляко - 250 мл
  • сол - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното. Оформете кладенче в средата и чукнете вътре две яйца. Прибавете олиото, солта и оцета, започнете да бъркате.

Постепенно налейте водата и прясното мляко, замесете меко тесто.

Откъсвайте топки от тестото и ги разточете на тънки кори.

Смесете натрошеното сирене с нарязаните сварени яйца. Прибавете останалите две сурови яйца и разбъркайте.

С тази плънка напълнете всяка кора. Прегънете срещуположните краища и поръсете отново с плънка. Прегънете и другите краища - трябва да се оформи нещо като плик.

Сгорещете олио в тиган и изпържете гюзлемите до готовност.

Балканските гюзлемета с плънка са чудни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: