Edin.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Лютеница»Бабината едросмляна лютеница

Бабината едросмляна лютеница

Бабината едросмляна лютеница3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"Не питаме, а директно приготвяме едросмляната лютеница на баба"

Необходими продукти

  • чушки - 1 кг
  • домати - 4500 грама (Рома)
  • моркови - 10 броя
  • лук - 500 грама
  • магданоз - 1 връзка
  • захар - 1 к.ч.
  • олио - 1 ч.чаша
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете доматите и ги пасирайте.

Отделно наситнете морковите, чушките и лука.

Сипете олиото в тава и го загрейте. Сипете нарязаните зеленчуци и ги задушете до леко омекване. Сипете пасираните домати и разбъркайте. Овкусете сместа със захар и сол и гответе до сгъстяване.

Свалете лютеницата от огъня ипоръсете с нарязания магданоз. Може да я напълните така в бурканчета или да изчакате да се охлади леко и да пасирате.

Стерилизирайте бурканите с лютеница за 10 минути от момента на завирането на водата.

Съхранявайте на хладно и тъмно място.

Бабината едросмляна лютеница е много сполучлива.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: