Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Пуешко със зеле в тенджера под налягане

Пуешко със зеле в тенджера под налягане

ЗориЗори
Новак
15515k
Пуешко със зеле в тенджера под налягане
Снимка: Зори
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
6
"Ето как да приготвите вкусното зеленце с пуешко, за да се хареса на всички вкъщи"

Необходими продукти

  • краве масло - 100 г
  • пуешко месо - 1.5 гърди
  • зелева чорба - 1 ч.ч.
  • кисело зеле - 2 зелки
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • бахар - 10 зърна
  • вода - 1 ч.ч.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • лук - 2 глави
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете зелето, луда и пуешкото месо на парчета. Запържете лука в масло и олио. Поръсете червен пипер, сипете чаша гореща вода и свалете от котлона.

В тенджера сипете половината от зелето, върху него наредете месото. Поръсете кимион, черен пипер, зърна бахар и сипете другата половина от зелето.

Отгоре разпределете сместа с лука. Сипете чаша зелева чорба, затворете. Варете пуешкото с кисело зеле за два часа. Ако ползвате тенджера под налягане - половин час след вдигане на парата.

Оставете готовото пуешкото със зеле в тенджера под налягане да си почине преди да го сервирате.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: