Печено заешко в гювеч

EfrosiaEfrosia
Новак
52311
Печено заешко в гювеч2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"Крехко печено заешко в гювеч - поднесете с чаша червено вино и се насладете"

Необходими продукти

  • чесън - 6 скилидки
  • заешко месо - 1 бр.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • мазнина - 1 ч.ч.
  • мас - 1 ч.л. свинска
  • черен пипер
  • сол
  • розмарин - 1 ч.л.
  • карамфил - 2 зрънца
  • дафинов лист - 2 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе марината за заешкото месо от 1 накълцана глава лук, парче целина, 2 моркова и равни количества вода и вино. Накиснете за през нощта.

Смесете чубрицата, половината от мазнина, червения пипер, карамфила, брашното. Другата мазнина сипете в гювеча. Поръсете парчетата месо с черен пипер, сол и оваляйте в получената каша.

Наредете в съда, като между тях поставяте чесъна, дафинов лист и розмарин.

Сложете свинската мас отгоре, сипете вода да покрие месото, затворете капака и печете заешкото, докато стане готов.

Поднесете печеното заешко в гювеч с подходяща гарнитура.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: