Edin.bg»Рецепти»Баница»Постен лападник

Постен лападник

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Новак
54232
Постен лападник
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Ако обичате зеленини, тази рецепта е за вас - ще получите вкусен лападник"

Необходими продукти

  • лапад - 1 кг
  • брашно - 1 кг
  • сол
  • олио - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете тесто от водата, брашното и солта. Разделете на няколко топки и оставете да си починат за кратко.

Разточете топките и оставете да изсъхнат. Нарежете измития лапад на дребно и запържете.

Започнете сглобяването на баницата с лапад.

Сложете ред кори, малко смес, напръскайте с мазнина и така редувайте. Отгоре поръсете само мазнина.

Печете вкусната баница на 180 градуса.

Постният лападник е страхотен!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: