Edin.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Селски лападник с яйца и сирене

Селски лападник с яйца и сирене

Мария СимоваМария Симова
Новак
236134k
Селски лападник с яйца и сирене
Снимка: Мария Симова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"А за нас ще оставите ли от този вкусен лападник?"

Необходими продукти

  • кори за баница - 500 г
  • плънка
  • лапад - 300 г пресен
  • сол - щипка
  • олио - 7 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • зелен лук - 4 стрък
  • джоджен - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • сода бакпулвер - 1 щипка
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • сирене - 150 г
  • за намазване
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте лапада и лука на дребно. Запържете лука в половината олио, добавете черен пипер, джоджен и лапада.

Махнете от огъня, щом омекне. Разбийте яйцата, добавете киселото мляко със содата, олиото, сиренето.

Разстелете кора, намажете 2 с.л. от сместа. Сложете втора кора върху първата, пак сложете от сместа.

Навийте на руло и сложете в намазнена тава. Направете същото и с останалите кори, докато сглобите вкусния лападник.

Разбийте киселото мляко и яйцето и полейте апетитната баница със заливката.

Печете селския лападник с яйца и сирене за половин час на 200 градуса.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: