Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Гювечета»Гювечета с кайма и гъби

Гювечета с кайма и гъби

Гювечета с кайма и гъби
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Винаги сме готови за едни вкусни гювечета с кайма и гъбки"

Необходими продукти

  • кайма - 250 г
  • гъби - 200 г
  • лук - 1 глава
  • олио - 2 с.л.
  • черен пипер
  • магданоз
  • риган
  • сол
  • за заливката
  • прясно мляко - 100 мл
  • яйца - 2 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно и го запържете в дълбок тиган.

Добавете каймата и бъркайте, докато стане на трохи.

Изсипете гъбите и овкусете сместа със сол, черен пипер и риган.

Прибавете червения пипер и съда от котлона.

Разпределете сместа в глинени гювечета и ги залейте със заливка от разбити с прясно мляко яйца.

Печете вкусните гювечета за около 20 минути на 200 °C.

Поднесете ги с нарязан на ситно магданоз.

Гювечетата с кайма и гъби са много вкусни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: