edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Колбаси»Луканка»Луканка от телешко и свинско месо

Луканка от телешко и свинско месо

КалиновКалинов
Новак
2722
21/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Общо
90 мин.
"Прибираме се вкъщи и луканката е първото нещо, което ще извадим на масата за червеното винце"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото с остър нож и сланината на кубчета и ги смелете с подправките.

Омесете каймата и я оставете да престои за няколко дни в хладилник.

За приготвянето на домашната луканка размесете отново каймата и напълнете с нея свинските черва, като внимавате да не остава никакъв въздух.

Завършете ги и ги оставете на проветриво място през пряка слънчева светлина.

Луканката от телешко и свинско месо е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: