Edin.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържена ципура с ароматни подправки

Пържена ципура с ароматни подправки

Fat BertaFat Berta
Новак
29150
Пържена ципура с ароматни подправки
Снимка: Dora Grozeva
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Пържената ципура с ароматни подправки сервирайте с гарнитура по избор"

Необходими продукти

  • чесън - 2 скилидки
  • ципура - 4 риби
  • олио - за пържене
  • лимони - 2 бр. + сок
  • галета - 100 г
  • розмарин
  • магданоз - пресен
  • черен пипер
  • сол
  • брашно - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете ципурата без да махате опашките и главите. Натъркайте с черен пипер сол, а вътре добавете и лимонов сок.

След 10 минути сложете резени лимон отвътре, 2- скилидки чесън, малко магданоз и розмарин. Закрепете с клечки за зъби.

Сложете олиото в дълбок тиган. Оваляйте рибите в брашно и галета.

Пържете рибата от всички страни.

Пържената ципура с ароматни подправки сервирайте с гарнитура по избор.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: