Начин на приготвяне
Смесете всички подправки в голяма купа, разбъркайте заедно с олиото - да се получи кашичка.
Измийте и почистете цялото пиле. Отлепете кожата от бутчетата и гърба и намажете там с подправките.
Вземете чук за месо и начукайте през гръдната кост, за да може пилето да легне върху скарата. Намажете го хубаво и отвън със сместа и оставете да се овкуси за малко повече от час.
Хубаво е да поставите пилето в плик за печене, защото ще се овкуси по-добре и ще стане по-апетитно, а докато се пече, може да го мажете с отделената смес от плика.
Натрийте скарата с малко сланина и сложете маринованото пиле по гръб, а после го обърнете да се изпече и от другата страна.
Получава се стахотно печено пиле!
Жареното пиле с ароматни подправки е чудесно за семеен пикник.