Начин на приготвяне
Измийте ориза добре и го сварете до полуготовност.
Загрейте 800 мл от прясното мляко в голяма тенджера заедно със захарта.
Разбийте жълтъците и добавете нишестето, останалите 200 мл мляко и семенцата от ваниловата шушулка. Разбъркайте сместа.
Щом млякото кипне, намалете температурата и добавете ориза.
Започнете да наливате на тънка струя яйчената смес при непрекъснато бъркане.
Варете сместа за около 10 минути и я махнете от котлона.
Наредете в голяма тава с вода огнеупорни купички и разпределете класическия сутляш в тях.
Сложете го да се пече до готовност на 180 °C.
Извадете любимия десерт и го оставете да се охлади.
Сутляшът на фурна е много вкусен.
Да ви е сладко!
Коментари