Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Ориз на фурна»Пилешки бутчета с ориз на фурна

Пилешки бутчета с ориз на фурна

Пилешки бутчета с ориз на фурна
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Винаги можем да си хапнем пилешки бутчета с ориз, защото никога не ни омръзват"

Необходими продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • олио - 50 мл
  • черен пипер - 2 щипки
  • риган
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилешките бутчета и ги обезкостете. Запазете бульона.

Накъсайте месото на парчета.

Задушете предварително нарязания лук и предварително настъргания морков в голям тиган със сгорещена мазнина.

Изчакайте да омекнат и тогава сипете вътре ориза.

Оставете го да се запържи за няколко минути и налейте пилешки бульон.

Добавете месото и овкусете всички продукти на вкус.

Прехвърлете ги в тенджера и печете ориза на фурна до готовност на 180 °C.

Пилешките бутчета с ориз на фурна са много вкусни.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: