Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхния»Яхния пиле с картофи и лук

Яхния пиле с картофи и лук

Яхния пиле с картофи и лук
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Класика си е тази пилешка яхнийка с картофки"

Необходими продукти

  • пилешко месо - 2 бутчета или бяло месо
  • сол
  • дафинов лист - 2 бр.
  • картофи - 5 бр.
  • олио
  • лук - 2 глави
  • магданоз
  • червен пипер - 1 с.л.
  • доматен сок - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете олиото в тенджера и запържете наситненото пилешко месо. Добавете нарязаните лук и картофите, разбъркайте. Сипете червен пипер.

Сипете топла вода и оставете картофената яхния да се готви на умерен котлон.

Щом е готова, извадете и обезкостете месото, ако е от бутчета, накъсайте. Върнете в тенджера, добавете дафинов лист, сол и доматения сок.

Оставете вкусната пилешка яхния още няколко минути. Може да сгъстите с лъжица брашно, ако е рядка.

Сервирайте яхнията пиле с картофи и лук, поръсена с магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: