Edin.bg»Рецепти»Гарнитури»Перфектният карамелизиран лук за гарнитура

Перфектният карамелизиран лук за гарнитура

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Новак
54232
Перфектният карамелизиран лук за гарнитура1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Карамелизираният лук е перфектна гарнитура за всякакви месца"

Необходими продукти

  • балсамов оцет
  • олио - около 100 мл или повече
  • лук - 2 - 3 глави
  • захар - 1 - 2 с.л. (по ваш вкус)
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете лука и го нарежете на тънки филийки, които се отделят една от друга.

Сипете олиото в тиган и го загрейте. Запържете лука до получаване на апетитен загар.

Прибавете захарта и разбъркайте. Когато лукът започне да се карамелизира, сипете балсамовия оцет и 2-3 лъжици топла вода.

Оставете да се изпари течността и добавете още на два пъти същото количество течност.

Свалете от котлона и похлупете с капак, за да се задуши лукът. Поръсете със сол и сервирайте гарнитурата към месо по ваш избор.

Перфектният карамелизиран лук за гарнитура е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: