Начин на приготвяне
В купичка разбъркайте захарта, половината топла вода и маята до разтваряне. Оставете за 15 мин. да се активира.
Пресейте брашното и солта, направете кладенче. Излейте маята, другата вода и другите продукти. Разбъркайте до получаване на тесто за пица.
Месете върху набрашнена работна повърхност за около 10 минути. Ударете няколко пъти върху плота след като стане твърдо.
Сложете тестото в намазнена купа и покрийте с кърпа. Оставете да втаса до увеличаване на обема.
За да оформите домашна пица, преместете тестото в подходяща тава за пица и притиснете с пръсти. Оставете за 10 минути.
Може да направите пица Калцоне, оформяйки я в кръгла форма. Разпределете плънката в едната половина и затворете пицата. Притиснете с пръсти краищата.
Класическото тесто за пица се прави ето така.