Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Щрудел»Австрийски щрудел с ябълки

Австрийски щрудел с ябълки

редакция:
НикиНики
Новак
13363k
Австрийски щрудел с ябълки
Снимка: Ники
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
140 мин.
Порции
8
"Ех, този щрудел, как да не си го хапнем до последната троха"

Необходими продукти

  • Тесто
  • брашно - 250 грама
  • вода - 125 мл топла
  • олио - 2 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • сол - 1 щ.
  • Плънка
  • орехи - 30 грама (печени)
  • ябълки - 500 грама
  • тръстикова захар - 30 грама
  • масло - 30 грама
  • канела - 1 ч.л.
  • захар - 50 грама
  • масло - за мазане
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете брашното и олио. Разтворете меда във водата до пълното му разтопяване.

Сипете медената вода към брашното и постепенно замесете гладко тесто. Намазнете го и го оставете да се отпусне за половин час.

Почистете и наситнете ябълките. Поръсете ги с канелата и двата вида захар, разбъркайте.

Разточете на много тънка кора тестото. Намажете кора с разтопеното масло и поръсете с малко захар. Сипете ябълките и поръсете с останалата захар. Натрошете отгоре орехите и навийте на руло щрудела.

Прехвърлете го в тава за печене и го намазнете с още масло.

Загрейте фурната на 200 градуса. Печете щрудела 20 минути, извадете го и го намажете пак с масло. Върнете във фурната за 15 минути.

Извадете готовия щрудел, намазнете го последно и го оставете да се охлади. Поръсете го с пудра захар и поднесете.

Най-вкусният щрудел с ябълки е готов.

Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за щрудел като този класически виенски щрудел.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: