Начин на приготвяне
Отрязваме около 2 см от горната част на ябълките. Внимателно с лъжица издълбаваме вътрешността, като оставяме около 1 см дебели стени.
Почистваме отделената вътрешност от семките и нарязваме на дребно. Добавяме галетата, червените боровинки, ванилията и кафявата захар.
С тази смес пълним издълбаните ябълки. Най-отгоре поставяме по парченце масло.
Смесваме брашното, канелата, джинджифила, кафявата захар и маслото в блендер. Получените трохи поръсваме върху пълнените ябълки.
Подреждаме ябълките в тавичка върху хартия за печене и печем на 160 градуса 30 минути.
Сервираме пълнените ябълки с крамбъл, когато напълно изстинат, с карамелен топинг или друго по желание.