Начин на приготвяне
Вземете удобен съд, чукнете яйцата, сипете захарта. Разбийте с вилица или миксер до идеална гладкост, да няма бучки.
Прибавете разтопено масло, което сте и охладили. Добавете прясното мляко. В друга купа пресейте брашното, бакпулвера и солта. На части ги добавете към сместа с яйцата.
Прибавете шоколада, разтопен на водна баня. Сипете кората от лимон и ваниловата захар. Така сместа за невероятния шоколадов кекс ще стане още по-ароматна.
Изсипете я в тава 28 см, постлана с хартия за печене. Отгоре наредете резенчета ябълки с леко застъпване. Оставете за половин час ябълковия кекс настрана.
След това изпечете на 170 градуса с вентилатор за 30-40 минути.
Поднесете шоколадовия кекс с ябълки, поръсен с пудра захар.