Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Шоколадов кекс с ябълки

Шоколадов кекс с ябълки

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
7612k
Шоколадов кекс с ябълки
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"Щом останат ябълки в купата, бързо ги прибираме, за да приготвим един ябълков кекс, с който да посрещнем семейството днес"

Необходими продукти

  • ябълки - 2 бр.
  • брашно - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 3 с.л.
  • черен шоколад - 100 г
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • краве масло - 100 г
  • захар - 125 г
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • лимонова кора - щипка настъргана
  • сол - щипка
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете удобен съд, чукнете яйцата, сипете захарта. Разбийте с вилица или миксер до идеална гладкост, да няма бучки.

Прибавете разтопено масло, което сте и охладили. Добавете прясното мляко. В друга купа пресейте брашното, бакпулвера и солта. На части ги добавете към сместа с яйцата.

Прибавете шоколада, разтопен на водна баня. Сипете кората от лимон и ваниловата захар. Така сместа за невероятния шоколадов кекс ще стане още по-ароматна.

Изсипете я в тава 28 см, постлана с хартия за печене. Отгоре наредете резенчета ябълки с леко застъпване. Оставете за половин час ябълковия кекс настрана.

След това изпечете на 170 градуса с вентилатор за 30-40 минути.

Поднесете шоколадовия кекс с ябълки, поръсен с пудра захар.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: