Начин на приготвяне
Обелете ябълките и ги нарежете на тънки резени. Поръсете ги с лимоновия сок и добавете към тях 4 лъжици от захарта, рома и канелата.
Намазнете с част от маслото тава за печене с диаметър 20 см.
Пресейте брашното в подходяща купа. Добавете към него захарта, ваниловата захар и овесените ядки.
Нарежете към тях студеното масло и започнете да втривате с пръсти. Получават се маслени трохи. Приберете ги в хладилник, за да се охладят.
Загрейте фурната на 180 градуса.
Сипете трохите върху ябълките във формата. Печете крамбъла за 30-тина минути или до хубав загар.
Охладете и поднесете с топка сладолед по избор.
Лекият, но много вкусен крамбъл с ябълки е готов.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни сладкиши с ябълки като този вкусен ябълков пай.