Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълкови Сладкиши»Хубав сладкиш с много ябълки

Хубав сладкиш с много ябълки

Хубав сладкиш с много ябълки
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
08/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
7
"Макар че многото ябълки допринасят значително за това сладкишът да е много хубав, и другите съставки са важни за приготвянето му"

Необходими Продукти

  • захар - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 75 мл
  • лимони - 20 мл сока
  • лимони - 1 бр. кората
  • прясно мляко - 120 мл
  • брашно - 200 г
  • бакпулвер - 8 г
  • ябълки - 1 бр. настъргана
  • още
  • ром - 1 капачка
  • ябълки - 1 бр.
  • мармалад - 1 с.л светъл
  • пудра захар
  • канела - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Едната ябълка обелете, измийте и нарежете на филийки. Поставете я в купа, заедно с рома. Разбъркайте и оставете за половин час.

Другата ябълка обелете, измийте и настържете. Настържете кората и изстискайте сока от лимона. Заделете за после.

В купа сложете яйцата със захарта и разбийте с миксера до пухкав бял крем. На малки количества и без да спирате да бъркате добавете прясното мляко и олиото. Сложете брашното и бакпулвера. Бъркайте до гладка смес.

Изключете миксера и със силиконова шпатула разбъркайте, като добавите настърганите ябълки.

Прехвърлете в правоъгълна форма с хартия за печене. Подредете отгоре парчетата ябълка и печете в загрята фурна на 180 градуса до суха клечка.

Извадете готовия сладкиш. Намажете със сладкото и поръсете с пудра захар.

* Пудрата захар може да я смесите с малко канела и така да поръсите ябълковия сладкиш.

Хубавият сладкиш с много ябълки е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: