Начин на приготвяне
Едната ябълка обелете, измийте и нарежете на филийки. Поставете я в купа, заедно с рома. Разбъркайте и оставете за половин час.
Другата ябълка обелете, измийте и настържете. Настържете кората и изстискайте сока от лимона. Заделете за после.
В купа сложете яйцата със захарта и разбийте с миксера до пухкав бял крем. На малки количества и без да спирате да бъркате добавете прясното мляко и олиото. Сложете брашното и бакпулвера. Бъркайте до гладка смес.
Изключете миксера и със силиконова шпатула разбъркайте, като добавите настърганите ябълки.
Прехвърлете в правоъгълна форма с хартия за печене. Подредете отгоре парчетата ябълка и печете в загрята фурна на 180 градуса до суха клечка.
Извадете готовия сладкиш. Намажете със сладкото и поръсете с пудра захар.
* Пудрата захар може да я смесите с малко канела и така да поръсите ябълковия сладкиш.
Хубавият сладкиш с много ябълки е готов.