Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Гъста и кремообразна гъбена супа

Гъста и кремообразна гъбена супа

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Гъста и кремообразна гъбена супа
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Да, късно е, но пък това никога не е проблем, когато знаете каква вкусна гъбена супичка ще се получи"

Необходими продукти

  • вода - около 1 литър (или зеленчуков/гъбен бульон)
  • печурки - 250 грама (кафяви или бели)
  • лук - 1 средна глава
  • прясно мляко - 600 мл
  • масло - 2 с.л. меко
  • чесън - 4 скилидки
  • зехтин - 3 с.л.
  • макарони - 1 - 2 шепи (дребни)
  • брашно - 2 с.л. с връх
  • мащерка - 1 ч.л.
  • джоджен - 2 щ.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете лука. Загрейте маслото и половината зехтин, запържете лука до омекване.

Прибавете нарязаните на дребно гъби и наситнените скилидки чесън. Бъркайте в продължение на 1-2 минути.

Сипете брашното и го запържете. Сипете водата/бульона и варете 10-15 минути.

Сипете в гъбената супа млякото и прибавете останалите две скилидки чесън - пасирани.

Овкусете със сол и посочените подправки и оставете супата да заври. В този момент добавете малките макарони и варете до тяхната готовност.

Ако е много гъста супата, разредете с още вода.

Поръсете с още мащерка и поднесете супата топла.

Гъстата и кремообразна гъбена супа е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: